Связь
logo
+971 4 608 65 60
Связь
Связь

Не секрет, що за останні кілька десятиліть Дубай стрімко перетворився з регіонального гравця на важливий діловий центр зі світовим впливом. Значною мірою це демонструє ринок нерухомості Дубаю, вартість якого за останні 20 років зросла на 500%. 

Дубай зарекомендував себе як лідер у прогресивному розвитку нерухомості завдяки таким знаковим проектам, як Бурдж-Халіфа (найвища будівля у світі) та Палм Джумейра (найбільший штучний острів). За даними наших джерел, у 2022 році уряд Дубаю повідомив про рекордну суму в 528 мільйонів дирхамів (130 мільйонів доларів США) від операцій з нерухомістю. Це означає, що ринок не просто оговтався від Covid-19, а й перевершив свої попередні рівні прибутку. 

Трансформація сектору нерухомості зробила значний внесок у загальний розвиток і зростання Дубаю. У наступній статті ви дізнаєтесь про історію Дубаю та розвиток нерухомості з плином часу. Ми познайомимо вас з історією та розвитком Дубаю, який став світовим лідером у сфері нерухомості.

Ранні часи

Багата історія Дубаю бере свій початок на початку 19 століття, коли це було невелике селище рибалок і ловців перлин. Відкриття нафти наприкінці 20-го століття зробило емірат важливим гравцем на світовому ринку. Наприкінці ХХ століття Дубай став центром торгівлі та туризму, а його сектор нерухомості переживав бум. Протягом наступних кількох десятиліть Дубай перетворився з ізольованого рибальського селища на мегаполіс з високими хмарочосами та об'єктами світового класу.

Зараз місто Дубай є домом для кількох найвідоміших у світі архітектурних споруд, таких як вежа Бурдж-Халіфа, Дубайська опера, Дубайські фонтани тощо. З прогнозованою вартістю 143 мільярди доларів до 2023 року, сектор нерухомості в Дубаї продовжує зростати. Ранній економічний розвиток Дубаю в основному був зумовлений торгівлею та видобутком перлів. Торгівля в Дубаї розпочалася на початку 19 століття, основними товарами були текстиль, спеції та коштовне каміння.

Наприкінці 19-го - на початку 20-го століття значного зростання зазнав також видобуток перлів, який був основною статтею економіки Дубаю. Відкриття нафти змінило економіку Дубая на початку 1960-х років, відкривши нові можливості для стрімкого розвитку. 

Новий початок

У 1971 році були утворені Об'єднані Арабські Емірати, і Дубай став одним із семи еміратів, що приєдналися до них. Залежність від рибальства і торгівлі була наріжним каменем ранньої історії Дубая, а експорт перлів - основним джерелом доходу.

Швидке економічне зростання та диверсифікація розпочалися з відкриттям родовищ нафти в 1960-х роках. У сфері нерухомості Дубай почав розвиватися, будуючи житлові та комерційні об'єкти. Сектор нерухомості Дубая, який здобув репутацію завдяки своїм височенним хмарочосам і багатим забудовам, процвітає. Сьогодні на сектор нерухомості припадає близько 22,5% валового внутрішнього продукту Дубаю і він забезпечує понад 200 000 робочих місць.

Нафта і газ

Інфраструктура та економіка Дубая зазнали значних змін, головним чином завдяки відкриттю нафти в 1966 році на початку його історії. Становлення емірату стало можливим завдяки нафтовій та газовій промисловості Дубаю. Перша нафтова свердловина була відкрита біля узбережжя Дубаю в 1966 році, що спричинило економічний бум і повернення до процвітання в багатьох частинах регіону. Наприкінці 20-го століття нафта і природний газ становили понад 90 % доходів Дубаю. Уряд інвестував значні кошти в інфраструктуру та нерухомість, зводячи знакові будівлі.

Туризм

Від самого початку свого існування сектор туризму та гостинності Дубая відзначався значним розвитком. Сектор продовжує зростати, і в 2023 році місто Дубай прийняло понад 15 мільйонів відвідувачів.

Інші галузі

Розумне політичне лідерство та мудра економічна політика дозволили Дубаю диверсифікувати свою економіку, щоб уникнути наслідків майбутнього скорочення використання викопних видів палива. Не лише сектор нерухомості та туризму, а й фінанси, страхування, логістика, виробництво, охорона здоров'я та технологічний сектор зазнали стрімкого підйому за останні роки. Об'єднані Арабські Емірати є 7-ю найбагатшою країною світу, її економіка продовжує зростати, і цьому не видно кінця. 

Можливості інвестування в нерухомість

Ми в T.H.E. Capital Dubai прагнемо надати найкращі можливості для інвестицій у нерухомість, щоб ви могли стати частиною економічного дива Дубаю. Як це працює? Ви інвестуєте в об'єкти нерухомості від провідних девелоперів, а потім чекаєте. Після здачі об'єкта в експлуатацію ви можете отримати до 45% рентабельності інвестицій, оскільки ціни на нерухомість постійно зростають. Здаючи в оренду, ви можете отримати приблизно до 10% річної рентабельності інвестицій. Це є причиною постійного розвитку нерухомості та притоку проектів від незліченної кількості забудовників, як великих, так і малих. 

Однак інвестиції в нерухомість Дубаю повинні бути ретельно сплановані, оскільки це може бути ваша найбільша покупка в житті. Важливо обрати надійне брокерське агентство, яке надасть вам консультації та супроводжуватиме вас на кожному кроці від початку до кінця. Ми в T.H.E. Capital Dubai прагнемо надавати відмінні послуги у сфері нерухомості, допомагаючи вам знайти найкращі проекти та об'єкти на ринку, щоб збільшити потенційну рентабельність інвестицій. 

Підсумок

Загалом, ми розповіли про те, як Дубай став міжнародно визнаним бізнес-хабом і торговим центром грандіозного масштабу. Завдяки мудрим бізнес-рішенням, розумному політичному керівництву та прибутковому ринку нерухомості ОАЕ диверсифікували свою економіку, щоб не залежати від нафтогазової галузі, яка поступово занепадає, прокладаючи шлях відновлюваним джерелам енергії. Без сумніву, Дубай є привабливим місцем для ваших інвестицій. І якщо мова йде про нерухомість, T.H.E. Capital Dubai  з радістю допоможе вам створити джерело пасивного доходу шляхом перепродажу або здачі в оренду придбаної нерухомості. Зв'яжіться з нами, щоб дізнатися, які забудовники, райони та проекти можуть принести вам найбільший прибуток. Бажаємо успіху!

Заказать звонок

Ваше сообщение отправлено!

Топ проекты

Все Проекты
: